Sophie Wassenberg

 06-53530806 / Biolicht@outlook.com

 

Eenmalige behandeling/doormeting:

Een gezonde geest in een gezond lichaam en je bent wat je eet.

Vanuit die kennis is het geen overbodige luxe bewust te zijn van wat er gezond voor je is en wat niet. En dat is tegenwoordig niet makkelijk, om verschillende redenen. Er is zoveel beschikbaar, we worden te veel en te slecht geinformeerd en niet in de laatste plaats: niet voor iedereen is hetzelfde gezond op hetzelfde moment.

Helaas zijn we meestal ook het gevoel met ons lijf te zeer kwijt om zelf nog aan te kunnen voelen wat we nodig hebben op welk moment. In mijn ervaring is het met de huidige manier van leven vaak wel nodig regelmatig wat bij te slikken. Extra magnesium is voor iedereen een goed idee. Veganistische omega 3 hoort ook in die lijst, en eigenlijk het liefst een goede multivitamine voor jouw leeftijd. Maar het is persoonlijk welke supplementen en in welke hoeveelheid voor jou geschikt zijn. Ook is het niet zo dat voor iedereen hetzelfde dieet goed werkt. Moet je kiezen voor een ketogeen dieet, of veganistisch? Vegetarisch, of alleen geen vlees maar wel vis? Om maar wat voorbeelden te noemen die regelmatig voorbij komen.

Om een lang verhaal kort te maken: het is mogelijk voor mij om door te meten wat je op het moment van onze afspraak beter wel en beter niet eet, en welke supplementen je wijselijk een tijdje zou kunnen slikken. Ik heb hier testdozen van de merken vitals, bonusan en vitakruid, maar ik kan uiteraard ook doormeten wat je zelf meeneemt, omdat je wellicht nog zoveel in je kast hebt staan van andere merken.

Maar om zo efficiënt in de eerste ontmoeting een helder verhaal te kunnen geven over jouw gezondheid en hoe jij in elkaar zit moet ik wel zoveel mogelijk informatie vooraf verzamelen. Ik zal je dan twee vragenformulieren toesturen en een wat uitgebreidere intake doen, dan wanneer ik weet dat ik je nog een paar keer ga zien en kan doormeten.

Dus als je van te voren weet dat je echt komt voor een eenmalig consult, wat om diverse redenen een hele goeie keuze kan zijn, is het wel handig om dat duidelijk aan te geven en met mij te overleggen wat je verwacht van dit consult en waarom je daarvoor kiest.
Zo kan je ook aangeven wat je graag getest zou wil hebben bijvoorbeeld aan voedingsstoffen. Er zijn uiteraard een bijna oneindige hoeveelheid stoffen die gemeten zouden kunnen worden, ik heb maar van een beperkt aantal sampels in de praktijk. Als we van te voren overleggen kan je zelf meenemen wat ik niet in huis heb, en kunnen we zo efficient mogelijk werken. Deze afspraak is wel wat intensiever nog dan een eerste consult waar er meer op volgen, vraagt ook wat langer vooroverleg, en kan dan bij goede voorbereiding in ruim twee uur worden afgerond. Je gaat dan naar huis met duidelijkheid over welke voeding momenteel minder goed door je wordt verdragen en welke aanvulling van vitamines of kruiden je goed zou doen. Ben je ervan bewust dat dit altijd een momentopname is, en dat dit dus na enige tijd zal veranderen.
Maar vooral met duidelijkheid over je eigen "systeem", de wisselwerking tussen je emotioneel/mentale cooping en je fysieke lichaam bijvoorbeeld, en hoe de verbanden liggen ook tussen je diverse fysieke klachten of zwakke plekken.

Voor zo'n eenmalig consult inclusief email/telefonische uitwisseling vooraf en intake, reken ik 115 euro inclusief btw. Je kan ook tijdens het consult een opname laten meedraaien op je telefoon,  of aantekeningen maken. Maar mocht je toch liever een email verslag op prijs stellen na het consult over mijn bevindingen, dan reken ik daar nog 25 euro voor.